Nu iti place un site? Nu-i nimic, il blocheaza Google pentru tine

de Cristina Enescu | 11 martie 2011

De-a lungul anilor, Google a experimentat mai multe modalitati prin care a incercat sa ofere rezultate personalizate la cautari. Prima facilitate de acest gen a fost SearchWiki, care le permitea utilizatorilor sa isi customizeze cautarile schimband ordinea rezultatelor, stergandu-le pe cele irelevante si salvand modificarile facute pentru urmatoarea autentificare. Mai tarziu, serviciul a fost inlocuit de Google Stars, care adauga stelute galbene rezultatelor care prezinta interes pentru utilizator.

Iata insa ca Google nu s-a oprit aici, imbunatatindu-si cautarea personalizata prin introducerea unei noi optiuni care blocheaza anumite domenii, astfel incat acestea sa nu mai apara in rezultatele viitoare, in functie de dorintele fiecarui utilizator. 

“De acum inainte, cand dai click pe un rezultat, vei gasi langa optiunea Cached un link care blocheaza toate rezulatele de tipul exemplu.com”, spune Google pe blogul sau. 

Odata ce ai dat click pe acel link, vei primi un mesaj de confirmare, precum si optiunea de a-ti anula alegerea. Link-ul va aparea fie ca esti sau nu logat, insa domeniile pe care le-ai blocat sunt conectate numai cu contul de Google, astfel incat vei fi nevoit sa te loghezi inainte de a confirma blocarea.

Daca la urmatoarea cautare iti va aparea o pagina blocata, vei vedea un mesaj care iti va spune ca rezultatele au fost blocate, fiind mai usor sa iti manageriezi lista personala de site-uri blocate. Acest mesaj va aparea in partea de sus sau in partea de jos a paginii de rezultate, in functie de relevanta paginilor blocate.

Vei putea vizualiza o lista a site-urilor blocate intr-o noua pagina de setari, pe care o poti accesa prin vizitarea sectiunii Search Settings sau facand click pe link-ul “Manage blocked sites”, care iti apare cand blochezi un domeniu.

Pe pagina de setari vei putea sa gasesti detalii despre site-urile pe care le-ai blocat, vei putea bloca alte site-uri sau le vei putea debloca pe altele daca te-ai razgandit.

Optiunea va fi disponibila incepand de azi pentru versiunea in limba engleza a Google.com care foloseste browserele  Chrome 9+, IE8+ si Firefox 3.5+, urmand sa fie extinsa pentru noi regiuni, limbi si browsere in curand.

Sursa   

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google