Nici macar ver. 8 nu poate stopa declinul lui IE

de Ionut Mares | 4 mai 2009

Internet Explorer 8 este acum disponibil pe site-ul Microsoft pentru download sau prin intermediul Windows Update. Asa cum probabil ati auzit - in premiera pentru Microsoft - aceasta noua versiune poate fi dezinstalata.

In ciuda faptului ca IE8 este actualizat la cerintele actuale ale utilizatorilor, poate fi dezintalat si are printre cele mai putine bug-uri de securitate – Microsoft nu reuseste sa opreasca scaderea cotei de piata pe acest segment.

Potrivit Net Applications se estimeaza ca in Aprilie Internet Explorer a atins o cota de piata de aprox 66.82% dintre utilizatori. In aceasi perioada analizata, competitorii au oscilat usor, respectiv: Mozila cu al lor Firefox “fura” putin din cota de piata crescand de la 22.05% la 22.48%, Safari scade usor de la 8.23% la 8.21% iar Opera de la 0.7% la 0.68%.

Segmentand cota de piata acoperita de Internet Explorer in luna Aprilie, vom vedea ca versiunea IE7 a scazut cu 2.05% pana la valoarea de 44.51%, IE6 cu 0.86% pana la valoarea de 18.36%, in timp ce diferenta, de mai putin de 4% revine versiunilor vechi sau versiunii IE8.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google