Narcisist si singuratic – profilul maniacului de Facebook

de Bianca Dinu | 30 martie 2011

Cei care petrec foarte mult timp pe Facebook au reale probleme referitoare la singuratatea din cadrul familiei si tind catre narcisism si exhibitionism. Pe de alta parte, cei care nu sunt atat de “dependenti” de Facebook sunt, in general, oameni timizi si scrupulosi. 

Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de catre un grup de cercetatori australieni, care au avut ca subiect de cercetare comportamentul utilizatorilor pe Facebook si personalitatea acestora. 

Studiul a demonstrat faptul ca reteaua sociala Facebook, devenita un adevarat femoment in ultimii ani, amplifica nevoia narcisista de a angaja individul intr-un comportament superficial de auto-promovare.

Cercetatorii au reusit sa scoata la iveala faptul ca exista o stransa legatura intre tipurile de personalitate si utilizarea Facebook, dar si intre personalitate si durata totala de timp petrecuta de catre useri pe reteaua sociala. 

Astfel, s-a dovedit ca nu toti utilizatorii Facebook sunt narcisisti sau extrovertiti, dar ca exista o posibilitate mult mai mare ca ei sa aiba aceste trasaturi de personalitate. 

"Extrovertitii isi doresc in mod deosebit recompense instantanee, iar narcisistii sunt in cautare de auto-promovare", au mai spus cercetatorii.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 1.158 utilizatori de Facebook si pe 166 persoane care nu au cont pe reteaua sociala.

Sursa 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google