Mozilla ofera recompense si pentru bug-urile gasite in aplicatii

de Silviu Anton | 15 decembrie 2010

Mozilla si-a extins programul prin care ii recompenseaza pe cei care gasesc bug-uri si la sectiunea de aplicatii folosite pe site-urile sale.

Detectorii de bug-uri pot castiga intre 500 si 3000 de dolari pentru descoperirea vulnerabilitatilor intr-una din proprietatile web ale Mozilla, in functie de severitatea bug-ului. Mozilla spera ca, astfel, cei interesati sa identifice erorile de cod care pot duce la probleme de securitate.

Mozilla le-a interzis detectorilor de bug-uri folosirea instrumentelor automate pe site-urile sale, intrucat acestea ar putea afecta functionarea corecta a site-ului. In schimb, ii incurajeaza pe acestia sa downloadeze codul open source pentru aplicatiile sale web, pentru a-l examina si pentru a ataca software-ul pe propriile servere.

In iulie, Mozilla si-a revizuit recompensele pentru descoperirea bug-urilor, de la 500 la 3000 de dolari. Organizatia a declarat ca a simtit nevoia sa creasca recompensa maxima pentru a se asigura ca poate sustine cercetarea oamenilor din punct de vedere economic.

Sursa: PC World  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google