Ce mituri despre Facebook au speriat utilizatorii (unele sunt adevarate!)

de Radu Eftimie | 3 octombrie 2011

Orice companie online care ajunge la un anumit numar de utilizatori si la un succes de piata cert devine tinta unor speculatii. Este si cazul Facebook, companie care nu are doar "cativa" utilizatori, ci aproape 800 de milioane.

Odata cu anuntarea schimbarilor pentru profilurile utilizatorilor, asupra celei mai mari retele de socializare din lume au aparut speculatii si zvonuri. CNN le-a selectat pe cele mai importante si a realizat un clasament. Iata cele mai tari mituri care au planat asupra deciziilor luate de compania lui Mark Zuckerberg.

Facebook va trece la taxarea utilizatorilor

Zvonul ca Facebook isi va taxa utilizatorii pentru serviciile pe care le propune nu este nou. Mitul s-a perpetuat de-a lungul timpului si apare din cand in cand pe diferite canale (in special in online).

Desigur, scrie CNN, unii oameni nu pot intelege ca un serviciu util cum este Facebook va ramane gratuit. Din nefericire, chiar pe reteaua de socializare exista acum grupuri care doar cu asta se ocupa, sa raspandeasca informatia cum ca reteaua va solicita "in curand" bani pentru serviciile sale.

Mitul va ramane doar un mit pentru ca utilizatorii Facebook nu sunt "clientii" retelei, ei sunt chiar produsul serviciului. Modelul de business al Facebook se bazeaza pe publicitate, iar asta inseamna numar mare de accesari si de utilizatori. Perceperea unei taxe nu ar face altceva decat sa scada numarul de utilizatori ai retelei...

Verdict: FALS!

Mituri despre Facebook


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google