Microsoft ofera 250 000$ recompensa pentru operatorii Rustock

de Bianca Dinu | 19 iulie 2011

Gigantul software Microsoft ofera o recompensa oricui ii poate oferi informatii concrete despre oamenii care au creat botnet-ul Rustock, informeaza Tech Spot.

Compania ofera fericitului “informator” un sfert de milion de dolari daca poate ajuta la localizarea, arestarea si condamnarea oamenilor implicati in crearea si rularea botnet-ului.

Aceasta este ultima actiune a celor de la Mozilla dintr-o serie de defensive menite sa anihileze masivul botnet Rustock.

In luna martie, Redmond-ul s-a aliat cu agentii federali, reusind sa desfiinteze botnet-ul si odata cu asta sa reduca 39% din spam-ul global.

Rustock era format din doua milioane de computere infectate, care trimiteau in medie 30 de miliarde de email-uri spam pe zi.

Reteaua a fost desfiintata, bucata cu bucata. Mai intai au fost identificati si capturati master controller-ii, masinariile care trimiteau comenzile catre cele doua milioane de calculatoare infectate.

In final, au blocat accesul persoanelor care controlau botnet-ul si au inceput “curatarea” malware-ului care a infectat toate acele computere. Microsoft a declarat ca mai are mult de lucru pana cand toate computerele din botnet vor fi “dezinfectate”.

Cei care detin informatii despre creatorii botnet-ului Rustock pot contacta Microsoft la adresa avreward@microsoft.com.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google