Microsoft lanseaza “alias email” pentru conturi multiple intr-un singur inbox

de Silviu Anton | 7 februarie 2011

Fiecare dintre noi avem un cont de e-mail lipsit de importanta, pe care il folosim numai pentru cupoanele de reduceri sau newslettere cu care care nu am vrea niciodata sa ne aglomeram adresa principala.

Loggarea dupa o absenta de doua luni si descoperirea unui inbox plin cu mii de mesaje spam poate fi, adesea, o experienta suparatoare si obositoare si poate forta user-ul sa abandoneze un cont in favoarea altuia.

Tocmai pentru a evita aceste situatii, Microsoft a lansat un o noua functie pentru serviciul de email Hotmail, care permite utilizatorilor acces instant la adresele de e-mail secundare.

Noua caracteristica le permite userilor sa gestioneze conturi multiple de e-mail dintr-un singur inbox si sa isi citeasca astfel toate mesajele de pe conturile alternative dintr-o singura locatie – mai exact, contul de Hotmail. Astfel, utilizatorii nu vor mai fi nevoiti sa se logheze de fiecare data cu un nume de utilizator si parola diferite.

Pana acum, functia alias era disponibila in Gmail si Hotmail, insa ea juca, mai degraba, rolul unui filtru, in loc sa ascunda intr-adevar identitatea userului. 

De exemplu, presupunand ca obisnuiesti sa te abonezi la diferite servicii tip newsletter de pe diferite site-uri, iar principala ta adresa de mail este ion-popescu@live.com, vei putea folosi alias-ul ion-popescu+newsletter@live.com pentru astfel de abonari. Ulterior, toate mail-urile venite catre adresa ion-popescu+newsletter@live.com vor intra fie direct in inbox, fie intr-un folder special creat pentru aceasta adresa. 

Totusi, daca vrei sa iti ascunzi complet adresa de mail (care poate fi dedusa destul de usor folosind solutia de mai sus), se pot folosi alias-urile, care permit crearea si folosirea unei noi adrese de email, diferita de cea principala. Aceasta noua adresa poate fi folosita pentru diferite abonari si inscrieri, fara ca cineva sa iti cunoasca adevaratul cont. Evident, email-urile primite catre noua adresa vor intra tot in Inbox-ul principal. 

Microsoft le permite utilizatorilor sa adauge pana la 5 alias-uri pe an pentru un singur cont de e-mail, fara sa depaseasca, in total, 15.  

Sursa   

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer