Microsoft cere banarea de la Internet a PC-urilor “bolnave”

de Cristina Enescu | 6 octombrie 2010

Problema PC-urilor infectate a preocupat specialistii in securitate inca de cand botnet-urile au inceput sa fie folosite in masa de catre infractorii cibernetici.

Incercarile de a inchide serverele de comanda si control au, de obicei, doar un efect temporar, iar anchetatorii au anevoie de luni sau chiar ani pentru a identifica responsabilii atacurilor.

Cei de la Microsoft au venit cu propunearea dezvoltarii unei “politici colective de sanatate”, care sa interzica PC-urilor infectate cu malware conectarea la Internet.

“Asa cum un individ care nu este vaccinat ii pune pe ceilalati in pericol, tot asa, computerele care nu sunt protejate sau au fost compromise cu un bot, le pun si pe celelalte in pericol, reprezentand o amenintare pentru societate”, a declarat Sott Charney, reprezentant Microsoft, intr-o postare pe blog.

Propunerea nu este noua. Multi experti in securitate au vorbit despre trimiterea in carantina a computerelor infectate. Cercetatorii au aratat ca o astfel de masura ar putea elimina jumatate din bot-uri.

Companiile care folosesc sisteme NAC (Network Access Control) pot restrictiona accesul calculatoarelor la retea, daca acestea nu au software updatat sau nu intrunesc toate celelalte cerinte de securitate.

Totusi, aceste politici se bazeaza pe faptul ca furnizorii de servicii de Internet pot opri accesul unui client la Internet. Problema o reprezinta clientii care cer suport, ceea ce presupune costuri uriase pentru furnizor.

Sursa: PC World

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google