Microsoft: Unul din 14 download-uri este malitios

de Cristina Enescu | 18 mai 2011

Data viitoare cand un website iti cere sa dai click pe un link sau sa downloadezi un software nou, gandeste-te de doua ori: exista mari sanse ca acel program sa fie infectat.

Microsoft sustine ca unul din 14 programe downloadate de utilizatorii Windows se dovedeste a fi malitios.

Desi browser-ele moderne au fost echipate cu feature-uri de securitate, al caror scop este sa fereasca userii de potentialul software malitios, aproximativ 5% dintre internauti ignora avertismentele si downloadeza oricum programele de tip troian.

In plus, in loc sa hackuiasca ei insisi browser-ele, hackerii folosesc o metoda numita “social engineering.

Utilizatorilor li se cere sa instaleze o aplicatie sau sa dea click pe un link deghizat sub forma unei povesti interesante sau a unui video despre o stire de actualitate, cum a fost nunta regala sau moartea lui Osama bin Laden, care se dovedesc a fi de fapt programe malitioase de tip troian.

Potrivit unui studiu realizat de compania de securitate Symantec, 56% dintre atacurile de anul trecut au inclus troieni.

Specialistii din industrie sustin ca volumul atacurilor de tip social engineering a crescut exponential tocmai din cauza protectiilor mai mai bune pe care le ofera noile browsere.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google