Mai nou, internetul are si un “motor de raspunsuri”

de Bianca Dinu | 15 februarie 2011

Cercetatorii din domeniul informaticii au folosit tehnologia de varf pentru a crea un site mai …“destept” decat oricare altul pana acum.

Plecand de la ideea motoarelor de cautare, site-ul Trueknowledge.com este un “motor de raspunsuri” care exploreaza noi zone, prezentandu-se sub forma unui instrument care ofera raspunsuri directe la intrebari directe. 

Cel putin asta sunstin creatorii sai, care declara ca site-ul este un soi de varianta ajutatoare de tipul “suna un prieten” a internetului, care poate raspunde la “trilioane” de intrebari.

“Nouatatea consta in faptul ca este un site care raspunde la intrebari. Nu face trimitere la articole in care apare mentionat cuvantul cautat. Iti ofera raspunsul. Intrebati-l cand este ziua lui Bob Dylan si va va raspunde. Iar, daca nu stie raspunsul, va spune pur si simplu ca nu stie. Nu are raspunsul la toate intrebarile, dar pe masura ce adaugam mai multe informatii, va stii din ce in ce mai multe,” a argumentat unul dintre fondatori.

Potrivit creatorului sau, site-ul foloseste tehnologia semantica unica, care se afla in dezvoltare de multi ani.

“Intelege intrebarile utilizatorului, proceseaza informatiile intr-o maniera care sa poata fi inteleasa de sistem si poate imbina cunostintele existente pentru a deduce noi informatii si pentru a raspunde la intrebari care nu i-au mai fost puse niciodata,” a adaugat cercetatorul.

Si pentru ca nu ne-am putut abtine sa nu testam prealaudatul site, am intrebat “motorul de raspuns” ce este internetul?

Am fost placut surprinsi sa vedem ca a oferit o definitie destul de exacta, alaturi de o imagine care se vrea a fi sugestiva (desi pare a ilustra mai degraba o galaxie) si chiar a enumerat numele creatorilor internetului, Vint Cerf, Bon Kahn, J.C.R. Licklider si Lawrence Roberts.

Entuziasmul ne-a disparut relativ repede insa in clipa in care am vazut ca in opinia site-ului, internetul reprezinta sediul unui partid politic din Suedia.

O sa ii acordam totusi prezumtia de nevinovatie. Este nou-nascut, asteptam sa il vedem la maturitate.

Sursa   

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer