La sisteme noi, amenintari noi: Virusii din Android

de Radu Eftimie | 27 septembrie 2011

Android este cel mai nou sistem de operare mobil si cu o expansiune foarte importanta pe piata mondiala. Faptul ca a cucerit lumea intr-un timp relativ scurt este un lucru bun, dar exista si o alta fata a monedei: Android-ul devine, pe zi ce trece, din ce in ce mai atragator si pentru cei care scriu aplicatii malitioase si virusi.

Popularitatea in crestere a Android-ului atrage dupa sine si marirea riscului de atacuri asupra sistemului de operare. Si, pentru ca vorbim despre o platforma free (Open Source), tentatia hackerilor de a se juca pe tema "cat de vulnerabil este Androidul" devine din ce in ce mai mare, potrivit TechnoBuffalo.com.

Popularitate periculoasa

Expansiunea sistemului de operare propus de Google, Android, si "imprastierea" lui pe cat mai multe tipuri de dispozitive mobile este, cu siguranta, o reusita a companiei. Dar, dupa cum avertizeaza expertii in securitate, cresterea interesului pentru Android din partea utilizatorilor mareste si numarul indivizilor interesati sa atace sistemul de operare cu aplicatii malware si virusi.

Androidul mai are o grija in plus: este un sistem open source, ceea ce inseamna ca programatorii de coduri malitioase au un job mai simplu de dus la indeplinire atunci cand se apuca sa construiasca virusii, spune un expert in securitate mobila Norton (Symantec).

La sisteme noi, amenintari noi: Virusii din Android

Citeste mai departe despre vulnerabilitatile la care sa te astepti in Android


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google