La multi ani, Google!

de Cristina Enescu | 27 septembrie 2010

Google implineste astazi 12 ani, iar pentru a celebra in mod cuvenit, compania a inlocuit logo-ul obisnuit cu imaginea unui tort, desenat de pictorul American Wayne Thiebaud.

Thiebaud este faimos pentru picturile sale reprezentand torturi si alte imagini din viata de zi cu zi, fiind asociat cu miscarea Pop art.

In ceea ce priveste aniversarea Google, logo-ul de azi confirma faptul ca ziua de nastere a gigantului Internetului este 27 septembrie.

In anii trecuti, compania serba si pe 7 septembrie, desi domeniul Google.com a fost inregistrat pe 15 septembrie, 1997.

Cu toate ca cei 12 ani reprezinta o perioada de timp destul de mare in lumea tehnologiei, faptul ca o compania a reusit sa creasca atat de mult in acest timp, nu inceteaza sa ne uimeasca.

Atunci cand s-a lansat, Google nu avea decat 25 de milioane de pagini indexate.

Pentru a face o comparatie, in 2010 sunt 40 de miliarde de pagini indexate in Google, adica de 1600 de ori mai mult fata de acum 12 ani.

Motorul de cautare Google contine peste un trilion de URL-uri unice, care daca ar fi scrise cap la cap, neintrerupt, s-ar intinde pe o distanta fizica de 51 de milioane de km – adica o treime din distanta pana la Soare.

Daca am vrea ca ecranul unui monitor de PC sa afiseze toate site-urile indexate de Google, display-ul ar trebui sa aiba o diagonala de peste 9,6 milioane de km, adica de 241 de ori mai mare decat lungimea ecuatorului.

Dupa toate aceste informatii uimitoare, notiunea de gigant al Internetului pare un pic necurprinzatoare.

Alte fapte interesante si amuzante, in acelasi timp, despre Google mai puteti gasi si aici.

Sursa: Mashable

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google