La multi ani, Firefox!

de Vlad Matei | 10 noiembrie 2009

S-au implinit 5 ani de cand Mozilla lansa Firefox 1.0. De pe 9 noiembrie 2004, mai mult de 330 de milioane de utilizatori au descarcat Firefox.

Evident, compania nu scapa ocazia de a se lauda - au fost primii care au rulat JavaScript rapid, CORS, au combinat HTML si SVG, au participat la introducerea geolocalizarii si a orientarii. Tot in dreptul lor trebuie sa bifam si implicarea in noul sistem modern de fonturi si dezvoltarea unor instrumente de securitate.

Despre lucrurile bune la care ar trebui sa ne asteptam pe viitor ne dezvaluie cate ceva Chris Blizzard (considerat "Open Source Evanghelist"): modificari majore in ceea ce priveste calitatea video, dezvoltarea browserelor pentru telefoane mobile.

Lansat initial ca un proiect experimental al lui Dave Hyatt si Blake Ross, Firefox a ajuns un produs de renume, apreciat de foarte multi utilizatori. Denumit la inceput "Pheonix", apoi "Firebird", "Mozilla Firebird", in februarie 2004 a primit numele final de "Firefox". Dupa lansara din 9 noiembrie 2004, compania a facut public primul update major care rezolva o serie de instabilitati si probleme de securitate (Firefox 1.5) dupa mai bine de un an, la sfarsitul lui noiembrie 2005.

De atunci au urmat numeroase versiuni, update-uri, noutati, probleme rezolvate, imbunatatiri aduse, pe scurt, o istorie a dezvoltarii unui browser de succes pe parcursul a 5 ani.

Puteti descarca si de pe site-ul nostru Mozilla Firefox, accesand acest link.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer