Internetul sub asediu: activistii avertizeaza G8 cu privire la reglementarea web-ului

de Cristina Enescu | 26 mai 2011

Saptamana aceasta a debutat summit-ul e-G8, care se desfasoara la Paris. In cadrul acestui eveniment, unii dintre liderii europeni, in frunte cu presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy au propus aplicarea unor norme internationale stricte asupra Internetului.

”Nu cred in legiferarea individuala la nivel national a acestui domeniu. Internetul este global, nu putem continua sa credem ca regulile dupa care functioneaza pot ramane la nivel national,” a declarat presedintele Frantei.

Reglementarile propuse au intampinat imediat opozitia activistilor si a antreprenorilor digitali, care au avertizat ca eventualele restrictii impuse vor fi incalcate si vor deveni irelevante.

Astfel, randurile “rezistentei”, alcatuita din gigantii industriei, precum Google si Facebook sau din internauti anonimi, se ingroasa.

Activistii se tem ca instalarea unui cadru legislativ strict ar putea conduce la o adevarata forma de cenzura, iar serviciile pe care obisnuim sa le folosim pe web ar putea fi restrictionate.

Printre participantii la summit-ul e-G8 se numara si CEO-ul Google, Eric Schmitd, care a luat imediat pozitie in fata declaratiile facute de presedintele Frantei: Institutiile de stat nu ar trebui sa se implice in reglementarea unor industrii atat de noi precum cea a Internetului,” sustine  Schmidt.

”Riscul major este cel de restrictionare a dezvoltarii. Inainte de a incerca o solutie de reglementare poate ar trebui sa vedem daca nu exista un raspuns tehnologic la aceasta chestiune,” a adaugat CEO-ul.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google