Internet Explorer scade sub cota de piata de 50%, pentru prima data

de Radu Eftimie | 3 noiembrie 2011

Microsoft Internet Explorer a scazut, pentru prima data, sub o cota de piata de 50%. Browserul Microsoft detinea in 2009 o cota de 64,6% din piata de profil, iar in acest an a ajuns la 49,58%, potrivit unui studiu al NetMarketShare citat de The Next Web.

In timp Internet Explorer scade pe piata din punct de vedere al traficului realizat cu browserul Microsoft, concurenta inregistreaza o crestere constanta. Astfel, Firefox (Mozilla) si Chrome (Google) au crescut la 21,20%, respectiv 16,59%, cota de piata.

Internet Explorer scade sub cota de piata de 50%, pentru prima data

In ciuda vanzarilor excelente de dispozitive cu iOS, Safari-ul Apple are in acest moment o cota de piata de doar 8,54% si se situeaza pe locul patru in topul utilizarii browserelor la nivel mondial.

Cel mai probabil, Internet Explorer-ul Microsoft isi va continua declinul pe piata intr-un ritm similar cu cel de acum, iar Firefox ar putea inregistra un boom in utilizare anul viitor, dupa cum estimeaza analistii. La fel de probabil, nu peste foarte multa vreme, Microsoft va pierde primul loc pe piata browserelor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google