Internet Explorer 9 RC este disponibil pentru download

de Bianca Dinu | 11 februarie 2011

Microsoft a declarat ca ultima versiunea a browser-ului Internet Explorer este plasata mult deasupra competitorilor de la Google si Mozilla.

Gigantul software, care pierde cota de piata, a facut indrazneata afirmatie la dezvaluirea candidatului final IE9.

Este ultimul test drive pentru noul browser – sansa de a descoperi bug-uri last minute inainte de debut.

IE9 a fost downloadat de 25 de milioane de ori in perioada testelor beta.

Confidentialitatea si viteza sunt evidentiate ca doua trasaturi care deosebesc IE9 de restul browser-elor.

“Aceasta lansare presupune inovatie dupa inovatie, iar altii incearca sa ne prinda din urma. Accelerarea hardware era un subiect despre care nu discuta nimeni, pana nu am implementat-o noi. Nimeni altcineva nu vorbea despre confidentialitate si tracking pana nu le-am facut noi."

Potrivit analizelor de piata din ultima perioada, IE a pierdut mai mult de sase puncte procentuale din cota de piata in ultimele 12 luni. La sfarsitul lunii ianuarie, browser-ul a atins minimul istoric, cu doar 56% de utilizatori IE9.

Intr-o anumita masura, Microsoft renuntase la lupta, dar cand s-a auzit prima data de IE9, reactia initiala a userilor a fost “a inceput jocul?”. Acum intrebarea care se ridica este cum il vor percepe oamenii in comparatie cu Google Chome si Mozilla Firefox, dar cea mai interesanta batalie se va da cu Chrome.

Una din functiile care se afla in centul IE9 este instrumentul de anti-tracking, care ofera utilizatorilor un control mai bun asupra informatiilor pe care le impartaseste pe web.

Continutul unor site-uri poate fi folosit pentru a monitoriza activitatea oamenilor pe internet. Protectia de tracking IE9 le permite utilizatorilor sa limiteze comunicarea browser-ului cu anumite site-uri, in vederea mentinerii unor informatii private. Acest feature se bazeaza pe ceea ce Microsoft numeste “Tracking Protection List”.

Firefox ofera de asemenea o optiune “do not track”.

“Cel mai important lucru este faptul ca este o tehnologie care e gata sa fie folosita azi si poate furniza un nivel insemnat de protectie, in timpul navigarilor pe Internet,” a declarat Andy Zeigler, manager al programului de confidentialitate, in cadrul echipei IE.

 “De exemplu, lista poate bloca companii care colecteaza date despre tine fara a avea consimtamantul tau, date care pot consta in istoricul navigarii, site-urile pe care le vizitezi, lucrurile pe care le cumperi online si video-urile pe care le urmaresti.”

Si, cum viteza devine o trasatura extrem de apreciata, Microsoft declara ca aceasta ultima versiune Internet Explorer 9 este mai rapida decat versiunea beta cu 35%, fiind, prin urmare, mai rapida decat orice alt browser disponibil in prezent.

O noutate o reprezinta si suportul pentru HTML5 si alte tehnologii catalogate drept “future-web”. Aici intra si suportul pentru functia de geolocatie si tag-uri semantice HTML5, trasaturi care se gasesc deja in alte browsere.

IE9 poate fi descarcat gratuit. Functioneaza pe computere care ruleaza pe Windows Vista si Windows 7, nefiind compatibil cu Windows XP.

Pentru a descarca Internet Explorer 9 RC faceti click aici.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer