Internet Explorer 6 are zilele numarate: Microsoft vrea sa-l extermine

de Cristina Enescu | 7 martie 2011

 

Microsoft se apropie cu pasi repezi de lansarea IE9, insa la nivel global, 12% dintre utilizatori inca folosesc versiunea a 6-a a Internet Explorer, versiune lansata cu 10 ani in urma. 

Si, cum o editie peste care a trecut deja o decada este mai mult decat invechita, creatorii sai si-au propus sa o extermine. Microsoft a lansat un site cu o intentie clara in acest sens, numit Internet Explorer 6 Countdown, al carui slogan este “Moving the world off Internet Explorer 6.”

Compania isi propune astfel sa reduca utilizarea IE6 la doar 1%.

Majoritatea utilizatorilor Internet Explorer 6 sunt localizati in Asia, China conducand detasat, cu 34.5% dintre useri care inca se agata de versiunea a sasea a browser-ului. Procentaje ridicate se mai gasesc si in India, Vietnam si Coreea de Sud. 

Cu totii ne atasam si ne obisnuim cu software-ul pe care il folosim, insa un browser vechi de 10 ani, pe langa faptul ca este demodat, mai prezinta si o multime de vulnerabilitati, care pot constitui o amenintare serioasa pentru sistem: Google a raportat recent existenta a cel putin 142 de vulnerabilitati IE6. 

Asadar, alaturi de Microsoft, si noi va indemnam sa va luati adio de la Internet Explorer 6.

Sursa  

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google