Instant Pages - un nou feature Google care accelereaza cautarea

de Bianca Dinu | 15 iunie 2011

Intr-un efort de a accelera randarea paginilor web pe computerele user-ilor, Google a dezvoltat un feature de cautare care preincarca predictiv paginile inainte ca utilizatorii sa dea click pe link-urile rezultate.

Potrivit Google, feature-ul, numit Instant Pages, va fi lansat ca versiune de teste beta pentru userii browser-ului Chrome saptamana viitore, relateaza PC World.

Alaturi de actualul feature Google Instant, care ii permite motorului de cautare sa prezica rezultate de cautare inainte ca user-ul sa termine de scris termenul cautat, Instant Pages va reduce procesul de cautare cu 4 pana la 10 secunde.

In medie, o pagina web are nevoie de 5 secunde pentru a se incarca dupa ce un user a dat click pe rezultat, insa daca ar fi sa dam crezare reprezentantilor Google, Instant Page va reduce acest timp la fractiuni de secunda.

Noua functionalitate le permite sistemelor Google sa preincarce rezultatele care au cea mai mare probabilitate sa fie accesate.

In implementarea initiala, Instant Pages va preincarca pagina care apare prima pe lista de rezultate. Google planuieste ca in urmatoarele saptamani sa faca feature-ul disponibil si pentru dispozitivele mobile.

Google a anuntat de asemenea ca va face disponibila pentru browser-ele desktop cautarea prin voce si dupa imagini, doua functionalitati care pana in prezent se gaseau numai pe dispozitivele mobile.

In cadrul cautarii prin voce, in care userii pronunta termenul cautat, utilizatorii versiunii desktop a browser-ului Chrome vor putea observa un icon microfon in casuta de cautare Google.

Abilitatea de a cauta folosind o imagine, in locul unei cautari text a fost introdusa pe dispozitivele mobile in 2009, ruland sub denumirea de Google Goggles. Pentru browser-ele desktop si-a schimbat denumirea in Search by Image.

Feature-ul va putea fi identificat dupa icon-ul camera aflat langa casuta de cautare Google. Cand va da click pe icon, user-ul va putea sa introduca un URL-ul unei poze in casuta de cautare sau sa uploadeze imaginea. Potrivit

Google, serviciul a fost creat pentru a functiona numai pe imaginiile unor locatii bine cunoscute, si nu pentru a identifica case individuale sau chipuri.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google