Instagram pe Android - razboi intre fanii Google si cei ai Apple

de Liviu Petrescu | 10 aprilie 2012

3. De ce avea nevoie Instagram de piata Android

Chiar daca extinderea Instagram pe piata Android pare un pas bun in orice afacere, se pare ca lansarea aplicatiei in Google Play a fost motivata si de interesele financiare: achizitia aplicatiei de catre Facebook contra sumei de 1 miliard de dolari.

Investitia uriasa a retelei sociale are mai mult sens atunci cand aplicatia achizitionata are cu adevarat potential de a fi folosita la nivel global.

Analistii sunt de parere ca pretul urias platit de Facebook pentru Instagram a vizat doua directii: achizitionarea unei platforme foto universale, dar si blocarea achizitiei Instagram de catre Google, care ar fi avut astfel un atu in plus pentru Google+.

Instagram pe Android a dus la un razboi intre fanii Google si cei ai Apple

Android vs iOS, noul Mac vs PC?

Daca o singura aplicatie a starnit reactii atat de puternice, nu este greu de imaginat cum se pot aduna si alte tensiuni intre utilizatorii de smartphone-uri Android si iOS.

Situatia aduce aminte de controversatele reclame Apple in care Mac-ul era prezentat ca un tanar cu inclinatii tehnologice pe care nu are nevoie sa le puna in aplicare, in timp ce PC-ul era prezentat ca mai batran si mai "stufos", ce au exacerbat conflictele intre detinatorii de PC si de Mac.


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer