INFOGRAMA: Cat de importante sunt retelele sociale la angajare

de Radu Eftimie | 31 octombrie 2011

Informatiile postate pe retelele sociale sunt un cutit cu doua taisuri, atunci cad vine vorba despre influenta pe care acestea o pot avea asupra deciziei de angajare sau respingere a unui pretendent la o functie intr-o anumita companie. Potrivit specialistilor, contul de Facebook al unui candidat poate confirma sau infirma daca CV-ul acestuia contine date neadevarate. De asemenea, daca a primit reactii bune pe reteaua de socializare, candidatul are mai multe sanse de angajare.

Comunicarea neinspirata pe retelele de socializare sau exprimarea defectuasa, alaturi de publicarea unor informatii neadevarate in CV-uri, cu alte cuvinte "umflarea" aptitudinilor, reprezinta cele mai frecvente motive pentru care oamenii de HR resping anumiti candidati.

De cealalata parte, o impresie generala buna pe reteaua de socializare despre candidatul il va recomanda la angajare, sustine un studiu realizat de Reppler.

Studiul integreaza raspunsurile a 300 de oameni de HR releva faptul ca 47% dintre angajatori au consultat conturile de Facebook, Twitter sau LinkedIn dupa ce candidatii au aplicat pentru obtinerea unui job, iar 27% au intrat pe retele de socializare abia dupa o prima discutie cu potentialii angajati.

Puteti vizualiza infograma aici

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google