INFOGRAMA: La ce se folosesti internet-ul in avion?

de Radu Eftimie | 2 septembrie 2011

Odata cu posibilitatea folosirii tehnologiei Wifi in avioane, calatorii nu mai sunt nevoiti sa renunte la conectarea la internet la altitudini mari, asa cum cereau legile pana de curand. Insa, cum foloseste lumea aceasta oportunitate?

Cercetatorii de la Gogo (furnizor de solutii wireless pentru zbor pentru companii precum Delta Airlines, United Airlines, Virgin Airlines si altele) s-au gandit sa ne dezvaluie ce fac oamenii cand au la dispozitie o conexiune la internet in avion, scriu cei de la Mashable.

Utilizarea internetului dupa sistemul de operare

Cei mai multi utilizatori de internet in avion sunt cei care poseda un iPhone, un iPad sau un iPod, respectiv 78% utilizeaza iOS. La distanta foarte mare, cu doar 15% dintre pasageri, se folosesc diverse dispozitive care ruleaza Androidul de la Google. Blackberry-ul nu se poate lauda decat cu 4% dintre pasageri, in timp ce la categoria "alte platforme utilizate pe internet in avion" intra doar 3%.

Ce retele sociale se folosesc in zbor

Probabil ca nici nu era greu de ghicit ca Facebook se afla pe primul loc la categoria retelelor sociale folosite in timpul zborului cu avionul, cu 61% dintre utilizatori. Pe locul doi se afla Twitter care este preferat de 22% dintre cei care zboara, urmat de LinkedIn, cu 10% si serviciul de geolocatie Foursquare, cu doar 6% dintre utilizatori.

Doar 6% muncesc pe net in avion

Sa nu va mire ca economia mondiala arata cum arata acum. Doar 6% dintre cei care calatoresc cu avionul isi folosesc device-urile mobile conectate la internet pentru a munci.

Mult mai multi, respectiv 27% prefera sa se joace pe telefoanele mobile, tablete sau laptopuri in timpul zborului, in timp ce 67% dintre pasageri imbina utilul cu placutul, adica folosesc internetul din avion pentru activitati mixte (probabil jocuri si navigat de relaxare pe net...)

Ipad vs. tablete Android

Americanii prefera Androidul (atunci cand sunt la sol), spunea un studiu publicat recent. Lucrurile stau tocmai invers atunci cand oamenii nu mai simt pamantul sub picioare, respectiv calatoresc cu avionul.

Cercetatorii Gogo spun ca nu mai putin de 96,8% dintre pasagerii care folosesc tablete in avion se bazeaza pe iPad-urile de la Apple si doar 3,2% dintre calatori utilizeaza tablete dotate cu Android.

Telefoanele "bat" tabletele, in zbor

Studiul cercetatorilor de la Gogo mai arata ca telefoanele sunt preferate de pasageri cu un procent de 66%, fata de 34% tablete. Poate faptul ca tabletele sunt un personaj recent aparut pe firmament face ca procentul sa fie mai mic.

Cu ce device-uri calatoresc pasagerii

Laptopurile sunt obiectele preferate de pasageri. 42% le cara oriunde ar merge cu avionul. In acelasi timp, netbookurile sunt luate in bagaj de 26% dintre pasageri, in timp ce tabletele sunt dosite prin 23% dintre geamantanele de voiaj.

Smartphone-urile nu par a-si gasi loc in geanta de voiaj pentru prea multi pasageri, doar 9% alegand acesta varianta. Poate pentru ca le tin asupra lor...

Or fi tabletele pe val acum si tind sa castige mult din cota de piata a laptopurilor, dar cand te gandesti la productivitate, lucrurile se schimba. Doar 21% dintre pasageri isi lasa laptopul acasa daca iau tableta in avion, in timp ce 79% le cara dupa ei pe amandoua. Probabil, doar asa... de siguranta.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google