Inapoi in epoca ceausista: UE ameninta internetul cu cenzura

de Cristina Enescu | 29 aprilie 2011

Furnizorii de broadband protesteaza in fata unei propuneri a Uniunii Europene, care sustine crearea unui “Zid de foc al Europei”, prin blocarea continutului web “ilicit” la granitele blocului comunitar.

Sustinatorii anti-cenzura au comparat planul cu sistemul notoriu al Chinei prin care este controlat accesul cetatenilor la bloguri, site-uri de stiri si retele de socializare.

Amendamentul propus de forumul european are ca scop “crearea unui spatiu cibernetic european securizat”, prin implementarea unei “granite Schengen virtuale”.

Reprezentantii forumului au sustinut de asemenea si crearea unor “puncte de acces virtuale”, prin care furnizorii de internet sa blocheze contentul ilicit in baza “listei negre” a Uniunii Europene.

Providerii nu au primit foarte bine noua propunere. Potrivit celor de la LINX, o asociatie a furnizorilor de internet britanici, planul emis de reprezentantii UE pare “prost gandi” si “confuz”.

Acestia sustin ca materialele ilicite ar trebui inlaturate de la sursa, prin cooperarea intre autoritati si firmele de gazduire.

Implementarea acestei masuri ar insemna impunerea unei cenzuri la scara larga in Europa.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google