IE9 recucereste Web-ul: 2.35 milioane de download-uri in prima zi de la lansare

de Cristina Enescu | 17 martie 2011

Potrivit datelor lansate de Microsoft, Internet Explorer 9 se bucura deja de un numar impresionant de download-uri: 2.35 milioane de descarcari in primele 24 de ore de la lansare.

Internet Explorer 9 a explodat pe Web, revendicandu-si astfel terenul pierdut in fata rivalilor. Vom vedea daca Firefox 4 se va descurca la fel de bine cand se va lansa oficial saptamana viitoare.

Internet Explorer 9 este de departe cel mai ambitios browser Microsoft, depasind astfel vesiunea a treia care a fost lansata cu surle si trambite in vara anului 1996. 

IE9 este primul “navigator” Microsoft lansat in aproape o decada care se desprinde, in sfarsit, de trasaturile defectuoase ale editiei cu numarul 6. 

Tehnologiile Microsoft precum ActiveX si lipsa suportului CSS au transformat IE6 intr-un neavenit al web-ului. Microsoft a avut nevoie de doua browsere de tranzitie – IE7 si IE8 – pentru a putea ajunge la un browser mai modern, debarasat de mostenirea IE6 si aliniat strandardelor emergente precum HTML5.

Iar competitia a fost promotorul care a stat la baza dezvoltarii IE9. O competie chiar acerba am putea spune, daca ne gandim ca Apple a lansat noul Safari 5.04, Google noul Chrome 10, iar Mozilla se pregateste pentru noul Firefox 4. 

In luna februarie, Internet Explorer avea o cota de piata de 56.77 procente, o scadere spectaculoasa de la cele peste 90 de procente pe care le-a inregistrat compania la lansarea Firefox 1.0, cu sapte ani in urma. 

IE9 are mult teren de recuperat. Vom vedea daca va reusi sa reintre in gratiile utilizatorilor.

Citeste mai multe informatii despre Internet Explorer 9 aici

Sursa  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google