Hackerii Anonymous codeaza o noua arma digitala

de Cristina Enescu | 5 august 2011

Hacktivistii de la Anonymous nu pierd vremea. Membrii retelei lucreaza la codarea unui nou instrument JavaScript care exploateaza vulnerabilitatile SQL pentru a crea "un impact devastator" asupra serverelor targhetate.

Numit RefRef, noul software ar putea inlocui arma Low Orbit Ion Canon (LOIC), prin care activistii cibernetici si-au desfasurat pana in prezent numeroasele atacuri DDoS, informeaza TG Daily.

Hackerii Anonymous codeaza o noua arma digitala

RefRef - care este programat sa apara in septembrie - functioneaza prin folosirea propriei puterii de procesare a site-ului targhetat, care este intors impotriva server-ului.

Desi un astfel de vector de atac exista de ceva vreme, hackerii au preferat pana in prezent forta bruta a atacurilor DDoS, generata de bot-uri sau LOIC-uri.

Anonymous a testat recent noua arma, prin care a reusit sa puna la pamant Pastebin timp de 42 de minute.

Gruparea sustine ca instrumentul isi poate dovedi functionalitatea numai in cazul sistemelor outdatate.

Cu toate acestea, RefRef pare a fi un instrument cu mult potential, care va putea fi folosit pe orice platforma care utilizeaza JavaScript, inclusiv smartphone-uri si console. Prin natura sa, arma va facilita crearea mai multor puncte de comanda, care vor putea fi administrate de hacktivistii prin intermediul hotspot-urilor wi-fi publice.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google