Greplin lanseaza cautarea in-file

de Radu Eftimie | 12 octombrie 2011

Oricine a incercat sa concureze cu Google pe segmentul de cautare a esuat lamentabil. Greplin ar putea totusi sa fi gasit o metoda de succes, fara sa-si doresca sa se bata cu Google. Greplin este un motor de cautare unificata a informatiilor de pe internet.

Greplin este un motor de cautare lansat in 2010 si care foloseste o tehnica speciala ce i-ar putea asigura un loc sigur in optiunile utilizatorilor - se bazeaza pe indexarea informatiilor stocate in serviciile online. Intr-un an de existenta, Greplin a castigat destul de multi adepti, tocmai pentru ca reusit sa propuna utilizatorilor ceva nou.

Greplin lanseaza cautarea in-file

Acum, motorul vine cu inca o functie interesanta: in-file search - cautarea dupa cuvinte cheie atat in numele fisierele online cat si interiorul fisierelor, ceea ce este o noutate.

Greplin demonstreaza ca nu numai Google are ceva de spus in domeniul cautarilor pe net si ca poate reusi acolo unde un "dinozaur" precum Yahoo Search si-au dat sfarsitul. Sau unde Bing-ul gigantului Microsoft au esuat.

Dar, poate cel mai bun exemplu de esec este Cuil.com, serviciu de cautare pe internet care a fost inchis dupa doi ani de existenta (2008 - 2010) tocmai pentru ca a incercat sa se bata cu Google.

Si, apropo de dinozauri, ati mai folosit in ultima vreme Altavista?

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google