Google vrea sa va asculte convorbirile telefonice. Vedeti de ce

de Liviu Petrescu | 26 martie 2012

Google planuieste inca o incalcare a intimitatii pentru profit. Dupa controversa cu termenii de utilizare unificati, Google a obtinut un patent pentru ascultarea convorbirilor telefonice in scopuri... publicitare.

O miscare considerata de unii analisti drept demna de romanul "1984", al lui George Orwell, in care Big Brother supraveghea tot ce misca, Google spera sa asculte convorbiri telefonice pentru a obtine indicii publicitare din zgomotul de fond, scrie TheNextWeb.

Google vrea sa va asculte convorbirile telefonice. Vedeti de ce

Tehnologia dezvoltata de Google ar permite recunoasterea zgomotului de fond din conversatiile telefonice. Daca Google "aude" zgomot de ploaie, va asalta utilizatorul cu reclame la umbrele.

Patentul Google nu se limiteaza doar la trasul cu urechea, ar putea analiza si pozele sau videoclipurile utilizatorilor de smartphone-uri Android! Cand utilizatorul face poze cu zapada in fundal, Google ofera reclame la lopeti pentru zapada.

Credeti ca noua tehnologie Google poate fi de folos pentru unii utilizatori sau este inca o portita care poate duce la diminuarea intimitatii utilizatorilor?

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer