Google se aliniaza normelor europene de protectie a datelor personale

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 20 septembrie 2011

Polemicile pe marginea proiectului Google hotspot Wi-Fi vizand incalcarea normativei de protectie a datelor personale din UE, par sa se fi soldat cu masuri concrete.

Este vorba mai exact de lansarea oficiala a unui serviciu specific, care va permite utilizatorilor sa-si inlature datele personale din arhivele hotspot Wi-Fi ale grupului, pe baza unei solicitari explicite in acest sens.


Mai mult decat atat, Google a decis sa raspunda pozitiv atentionarii Autoritatii pentru Protectia Datelor din Olanda, care a solicitat stergerea a mai bine de 3.6 milioane de SSID ale retelelor wireless identificate de echipa Google incalcand legea olandeza care apara dreptul la intimitate.

Aparent, Google si-ar fi insusit numeroase parole ale utilizatorilor europeni cu scopul de a intocmi o harta cat mai bine ancorata in realitate a retelelor wireless disponibile. Scopul declarat era maxima eficientizare a dispozitivelor Android dotate cu GPS.

Uriasa colectie de date acumulata de Google in ultimii ani cu ajutorul controversatelor Google Car, care au colindat neobosite pe toate meridianele globului fotografiind in stanga si-n dreapta fara sa ceara vreun acord in prealabil, se va limita asadar la informatii care nu provin de pe teritoriul Uniunii Europene.

Potrivit declaratiilor date de oficiali ai Google, pana la sfarsitul acestui an, utilizatorii vor putea beneficia de un nou instrument, care le va permite eliminarea propriilor date din arhivele Google. Nu a fost precizata pana acum o data exacta pentru lansarea acestui serviciu.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google