Google renunta la brandurile Picasa si Blogger

de Bianca Dinu | 6 iulie 2011

Google planuieste rebranduirea a doua dintre cele mai populare proprietati ale sale: Picasa si Blogger, pe care le va redenumi simplu Google Photos si Google Blogs.

Potrivit publicatiei Mashable, care citeaza surse familiare situatiei, miscarea face partea dintr-un efort mai amplu de a unifica serviciile sub un singur nume, inainte de lansarea publica a retelei sociale Google+.

Un asemenea exercitiu de marketing costisitor ar putea semnala devotamentul pe care il manifesta compania pentru Google+ si ar putea pava drumul pentru a integrare mai accentuate a serviciilor Google sub umbrela noii retele sociale.

Google a devenit prorietarul Blogger in 2003, odata cu achizitionarea start-up-ului Pyra Labs. Picasa a venit un an mai tarziu.

Nu este pentru prima data cand Google alege sa isi rebranduiasca serviciile. Compania a cumparat JotSpot in 2006, pe care in 2008 l-a redenumit Google Sites. In 2007, gigantul a achizitionat platforma VOIP GrandCentral, pe care a relansat-o drept Google Voice in 2009.

Tot in 2007 a ales sa rebranduiasca site-ul de shopping “Froogle” sub denuminrea de Google Product Search.

Potrivit surselor Mashable, tranzitia de la Picasa si Blogger la Google Photos si Google Blogs este asteptata in urmatoarele 4-6 saptamani.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google