Google pune pe lista neagra site-urile de file-sharing

de Radu Eftimie | 24 noiembrie 2011

Google a inceput sa puna pe o "lista neagra" cele mai cunoscute site-uri de file-sharing din lume. Gigantul internet a demarat o serie de schimbari de securitate, precum blocarea numelor unor site-uri precum The Pirate Bay, isoHunt si 4Shared in Google Instant. Schimbarile au fost facute intr-un mod foarte "discret" spune Slashgear.

Google pune pe lista neagra site-urile de file-sharing

Lista neagra a Google blocheaza - de asemenea - si autocomplete-ul acestor nume de site-uri, dar paginile in sine raman indexate. Motivul pentru care Google a decis sa aplice astfel de schimbari motorului sau de cautare sunt cat se poate de clare: pastrarea unei bune relatii cu detinatorii de drepturi de autor asupra unor produse precum filme si muzica, mai exact cu marile case de productie si cu studiourile principale de muzica.

Reactiile din partea proprietarior de site-uri de file-sharing nu au intarziat. Gary Fung, proprietarul isoHunt a declarat: "Este o incercare mult mai discreta de cenzura decat cea realizata prin Protect IP si SOPA, dar ramane o incercare de cenzurare. Google a devenit Big Brother-ul internet-ului, deci ar cam trebui sa renunte la sloganul "Do no evil".

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google