Google planuieste schimbari “radicale” pentru browserul Chrome

de Cristina Enescu | 22 februarie 2011

Dezvoltatorii de software care lucreaza la popularul browser Google Chrome testeaza o serie de schimbari “radicale” la interfata sa.

Surse apropiate companiei au declarat ca actuala bara de adrese ocupa un spatiu considerabil, care ar putea fi folosit pentru navigare pe Internet. Una dintre variantele care se iau in calcul ar fi ca bara de URL-uri sa fie vizibila numai atunci cand utilizatorii trec cu mouse-ul peste o anumita portiune a ecranului.

Noul mod de navigare “compact”, descris pe site-ul Chromium ca unul dintre cele doua directii de dezvoltare, ar elimina bara de adrese din fiecare tab, lasand mai mult spatiu pentru afisarea paginilor web.

Microsoft Internet Explorer 9, care se apropie de versiunea finala, a adoptat deja o abordare similara. Chrome insa pare sa planuiesca o versiune mult mai “spartana”, inginerii Google lucrand la eliberarea aproape in intregime a ecranului pentru navigare.

Peste 120 de milioane de utilizatori folosesc acum Google Chrome, pe care Google l-a promovat extrem de mult. Compania mai lucreaza si la Chrome OS, sistemul de operare despre care se spune ca va deveni rivalul lui Microsoft Windows.

Google updateaza Chrome odata la sase saptamani, dar upgrade-urile majore sunt mai putin frecvente. Compania a declarat ca “interfata Chrome se afla sub dezvoltare”, si nu exista garantii ca modificarile de design vor fi lansate la scara larga.

Sursa   

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer