Google il celebreaza pe Les Paul printr-un logo-chitara

de Bianca Dinu | 9 iunie 2011

Google celebreaza astazi 96 de ani de la nasterea chitaristului, compozitorului si inventatorului Lester William Polsfuss, cunoscut mai bine drept Les Paul.

Ca de obicei, motorul de cautare sarbatoreste printr-un nou logo, care infatiseaza de data aceasta o versiune digitala a legendarei chitare electrice Gibson Les Paul, al carui arhitect a fost Les Paul. Iar pentru a onora cum se cuvine marele muzician, cand treci mouse-ul peste “doodle” acesta incepe sa cante.

Nascut pe 9 iunie, 1915 in Waukesha, Wisconsin, Les Paul si-a dezvoltat interesul pentru muzica incepand de la varsta de opt ani, cand a inceput sa cante la muzicuta, careia i-a urmat banjo-ul, pentru ca apoi artistul sa isi intalneasca marea dragoste: chitara.

Si-a format propria formatie in 1930, numita Les Paul Trio, si a cantat alaturi de Bing Crosby si The Andrews Sister.

In 1941, Les Paul a creat o chitara electrica, care in 1952 a inceput sa fie comercializata prin reteaua de magazine Gibson Guitar Company. Muzicianul a fost de asemenea un pionier in dezvoltarea inregistrarilor multi-track, a inventat recorder-ul pe opt canale si tehnica de overdubbing.

In 1988 activitatea i-a fost recunoscuta si rasplatita prin introducerea in Rock and Roll of Fame. In 2006, la varsta de 90 de ani, a castigat doua premii Grammy. Les Paul a murit pe 12 august 2009, la varsta de 94 de ani.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google