Google catre Gdrive: "Ridica-te si mergi!"

de Radu Eftimie | 2 septembrie 2011

Google testa in secret, prin 2006, un proiect cu nume de cod "Platypus", mai exact un serviciu de stocare online. In momentul in care in mod accidental a dezvaluit proiectul - poreclit de acum Gdrive - in timpul unei intalniri cu analistii de pe piata de profil, a captat imediat atentia celor care profeseaza in online.

Google intentiona, mai pe romaneste, sa inlocuiasca hard disk-urile utilizatorilor cu propriile servere prin tehnologia deja cunoascuta acum, cloud. Visul Google a inspirat mai multi dezvoltatori si antreprenori care s-au si pus pe treaba incercand sa o ia inaintea gigantului internet, desi se presupunea ca Google va reusi sa fie prima companie care va putea realiza tehnologia si pe deasupra sa o puna la dispoztia "omenirii" gratis sau la costuri foarte reduse, potrivit Techcrunch.

Apoi ceva straniu s-a intamplat. GDrive nu a mai fost lansat...

Cum s-au impiedicat de cuvantul "fisier"

In anul 2008, Google a vrut sa lanseze "GDrive" sub coordonarea lui Bradley Horowitz (coordonatorul Google+), dar Sundar Pichai (in prezent senior vicepresedinte Google Chrome), i-a convins pe sefii Google sa renunte la intentie.

Motivul? Pichai a considerat ca denumirea de "fisier" este demodata in noua lume a cloud computing-ului, pe care Google incerca sa o creeze. (Iata ca Steve Jobs nu e singurul cu asemenea percepte)

Dupa o serie de discutii, sefii Google au fost de acord si proiectul "GDrive" a fost tras pe dreapta, in timp ce echipa s-a concentrat pe proiectul Chrome.

Google catre Gdrive: Ridica-te si mergi!

Citeste mai departe despre ce face acum Google cu proiectul GDrive.


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google