Google avanseaza solutia „_nomap” pentru izolarea retelelor WiFi

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 2 decembrie 2011

Google a pus la dispozitia utilizatorilor o solutie menita sa le permita blocarea procesului de colectare a datelor vizand propriile retele WiFi, avansand formula „_nomap” pentru atasare la numele retelei.

Este vorba mai exact despre mentinerea statului de „incognito” in ceea ce priveste sistemele de geolocalizare, pastrand discretia asupra propriei retele WiFi chiar daca se afla in raza de actiune a acestora.

Persoanele care nu doresc sa dezvaluie informatii privitoare la reteaua lor WiFi, impiedicand colectarea de catre Google a datelor menite sa imbunatateasca serviciile de geolocatie ale companiei, pot opta pentru modificarea denumirii propriei retele, adaugandu-i termenul „_nomap” dupa nume.

Initiativa pare sa fie rezultatul unei presiuni tot mai mari exercitate de politica adoptata de UE  in ceea ce priveste prelucrarea datelor sensibile ale utilizatorilor si colectarea de informatii fara acordul acestora.

Solutia „_nomap” constituie in acest context, un semnal de colaborare din partea grupului Google cu autoritatile europene, in spiritul normativelor in vigoare, pentru respectarea dreptului la intimitate al utilizatorilor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google