Google amenintat serios de Bing

de Alex Hanea | 1 iunie 2009

Microsoft, cel mai important producator de software din lume, a prezentat detalii despre Bing, noua unealta de cautare pe care o va lansa in curand si care spera sa sparga monopolul impus de Google pe piata motoarelor de cautare transmite Newsin.

Noul serviciu a inceput sa functioneze in versiune Beta, inca din acest weekend si este programt sa fie complet operational incepand cu 3 iunie.

Bing este creat in asa fel incat sa-i ajute pe utilizatori sa gaseasca informatia intr-un mod rapid si eficient, asa cum se straduiesc sa faca si actualele motoare de cautare. Noutatea consta, insa, intr-un index imbunatatit care va oferi rezultate mai relevante pentru pentru nevoile consumatorilor.

Instrumentul de cautare Bing va beneficia de o actualizare zilnica a paginii de start si va imparti cautarile in categorii, precum cumparaturi, calatorii, stiri, harti si videoclipuri. Ciao, site-ul de cumparaturi si de comparatii pe care l-a lansat Microsoft in octombrie 2008, va fi integrat in serviciul Big, precum si facilitatea oferita de site-ul de cumparaturi MSN.

"Noi credem ca activitatea de cautare pe internet este inca la inceput si ca mai sunt multe lucruri pe care utilizatorii le pot cere si astepta de la un serviciu de cautare online", a spus John Mangelaars, vicepresedintele departamentului consumatori online din cadrul companiei Microsoft.

Atat Google cat si Yahoo au introdus, de curand, noi caracteristici motoarelor sale de cautare pentru a atrage intereseul utilizatorilor, facand astfel si mai grea misiunea Microsoft.

Cum natura meseriei noastre ne impune sa fim impartiali va cerem parerile pentru a incerca sa aflam cat de bun este serviciul lansat de Microsoft in comparatie cu cel al lui Google.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google