Google aduce imbunatatiri functiei Instant Mix

de Dinu Boboc | 10 iunie 2011

Google a anuntat noul serviciu beta de muzica, "Google Music", care va functiona si in iOS. Softul este practic constituit dintr-o functie de stocare cloud a fisierelor muzicale care vor putea fi accesate de useri printr-o aplicatie web.

Serviciul va fi disponibil prin orice device, inclusiv iOS. Si, desi nu are anumite functii, ele sunt promise de catre oficialii Google. Recent, divizia Google Research a anuntat imbunatatiri drastice aduse functiei "Instant Mix", generatorul de playlist care se apropie tot mai mult de echivalentul iTunes Genius pentru Google.

Google aduce imbunatatiri functiei Instant Mix

In esenta, Instant Mix este un generator de playlist-uri care foloseste o tehnologie de tip "machine hearing" pentru a extrage atribute din cantece, necesare pentru raspunsuri la intrebari specifice despre melodii precum "Este acesta un cantec pe care pot sa-l urc pe blog?" sau "Aceasta melodie are chitara blues?".

Softul analizeaza atributele particulare ale unui cantec si isi foloseste algoritmii pentru a compara datele audio cu informatiile stranse de pe web. Programatorii Google au depus serioase eforturi pe zona "machine hearing" pentru a invata programele sa proceseze mai bine informatiile din surse audio, iar rezultatele incep sa apara.

Google aduce imbunatatiri functiei Instant Mix

Instant Mix este capabil sa compare melodiile care sunt similare si sa le puna intr-un playlist. Astfel, daca userul alege un cantec linistit in timpul programului, softul va crea un playlist cu cantece linistite. Totusi, desi oficialii Google considera ca aceasta functie este senzationala, unele teste arata ca Instant Mix alege unele cantece care nu prea au legatura cu cele preferate de useri.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google