Google adauga pe pagina de rezultate un nou sistem de avertizare asupra malware-ului

de Cristina Enescu | 20 iulie 2011

Google va integra pe pagina de rezultate ale cautarii un nou sistem de avertizare asupra malware-ului, care sa notifice utilizatorii despre posibilitatea ca dispozitivele lor sa fie infectate, relateaza Cnet.

Compania a declarat ca a luat aceasta masura dupa ce a descoperit o serie de pattern-uri neobisnuite ale activitatii pe Internet, fenomen ce indica o mutatie de malware care determina computerele infectate sa trimita trafic pe Google prin intermediul serverelor proxy.

Potrivit unei postari pe Twitter a inginerului Google Matt Cuts, acest tip de malware afecteaza numai computerele care ruleaza pe platforma Windows. Sistemele pot fi testate ruland o cautare pe internet dupa orice cuvant.

Utilizatorii care ajung pe pagina de Google prin intermediul serverelor proxy malitioase vor putea observa o notificare in partea de sus a listei cu rezultate, prin care sunt avertizati de existenta unei posibile infectii.

“Speram ca prin adoptarea acestor masuri de notificare a utilizatorilor al caror trafic este generat prin aceste servere proxy sa ii putem ajuta sa isi updateze antivirusul software si sa inlature infectiile,” a declarat Damian Menscher, inginer securitate Google.

Centrul de ajutor Google ofera de asemenea sfaturi referitoare la scanarea sistemelor de malware si inlaturarea infectiilor. Software-ul malitios este adesea creat pentru a intrerupe activitatea normala a computerului si a aduna informatii private despre utilizator.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google