Google TV – disponibil si in Romania, din 2011

de Silviu Anton | 9 septembrie 2010

Google TV va fi lansat in toamna in SUA, si in 2011 in restul lumii, a declarat marti directorul executiv al companiei Eric Schmidt.

Vestea este imbucuratoare si merita o mica recapitulare a tot ceea inseamna Google TV.

Ce este Google TV?

Google TV este o platforma care uneste Internetul cu televiziunea traditionala.

Platforma pune la dispozitia utilizatorului atat toate canalele si emisiunile pe care la urmareste in mod obisnuit, cat si intregul Web, care va putea fi accesibil de acum direct de pe televizor.

Deci nu este neaparat o televiziune?

Nu neaparat. Exact asa cum Android este o platforma pentru smartphone-uri si presupune existenta unor parteneri hardware precum Motorola sau HTC, tot asa Google TV va putea rula fie pe televizore Web-based care sa integreaze acest serviciu, fie pe adaptoare (set-top box-uri) care sa poata fi conectate la televizorul normal.

Pana in prezent, gigantul Internetului a anuntat semnarea unor parteneriate cu Logitech, care va lansa in acesta toamna Revue, un adaptor capabil sa receptioneze functionalitatile Google TV, si cu Sony, care planuieste de asemenea sa lanseze o serie de televizoare care sa integreze platforma Google.

Vor exista aplicatii?

Google TV va incepe sa alimenteze Android Market anul viitor, aducand aplicatiile pentru smartphone-uri pe televizoare, dar inca nu este clar cum se vor transpune aplicatiile tocuchscreen la telecomanda.

Este nevoie de un mouse si de o tastatura?

Este posibil sa fie nevoie de periferice, dar set-top box-ul Logitech va include un remote care combina o mini-tastatura, o telecomanda si touchscreen.

Smartphone-urile si Google TV

Posesorii de telefoane Android vor putea sa controleze TV-ul cu ajutorul vocii sau sa transfere video-uri de pe telefon direct pe televizor.

Cat va costa Google TV?

Pretul ramane inca un mister. Dar ne putem raporta la actualele dispozitive Internet TV de pe piata internationala, care costa intre 100 si 200 de dolari. Totusi, adevaratul pret il vom afla, probabil, incepand din aceasta toamna.

Sursa: PC World

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google