Google Social Search: cum planuieste Google sa aduca “socialul” in cautari

de Bianca Dinu | 18 februarie 2011

Google a declarat miercuri ca isi imbunatateste algoritmul de cautare sociala pentru a include mai des rezultate din conexiunile sociale.

Noua cautare sociala va fi disponibila numai daca utilizatorul porneste cautarea din contul sau de Google. Modificarile vor fi disponibile initial pe Google.com in engleza si vor aparea in urmatoarele saptamani.

In octombrie 2009, Google a inceput sa indexeze link-uri si conexiuni sociale, ca parte din programul Google Labs. In ianuarie 2010, gigantul a lansat Social Search pentru totii utilizatorii sai.

Acum compania declara ca vrea sa acorde o atentie sporita rezultatelor sociale, “facilitand descoperirea informatiilor postate de oamenii care conteaza pentru tine, fie ca acestea sunt publicate pe YouTube, Flickr, propriul blog sau website”, a declarat Google intr-o postare pe blog.

“Asadar, daca te gandesti sa urci pe Muntele Kilimanjaro, iar colegul tau tocmai a scris o postare pe blog despre o astfel de experienta, atunci noi vom include postarea in rezultate,” a adaugat Google.

“Am scris algoritme, create pentru a scoate la suprafata rezultate sociale atunci cand acestea sunt relevante pentru tine,” a declarat un purtator de cuvant Google.

“Pentru anumite tipuri de cautare, de exemplu informatii factuale, este putin probabil ca rezultatele sociale sa fie relevante, prin urmare exista putine sanse sa apara la rezultate. “

In anumite cazuri, Google ar putea, de asemenea, sa afiseze un link pe care un prieten de-al tau l-a share-uit, alaturi de o imagine. Link-ul va aparea numai daca utilizatorul este logat.

Totodata, daca Google descopera pe o retea sociala un username care se potriveste cu numele contului tau de Google, ti-ar putea recomanda sa unesti cele doua conturi pentru a imbunatati rezultatele cautarii. Dar poti face acest lucru si in particular, decat sa iti impartasesti aceste informatii prin intermediul profilului public Google.

Sursa   

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer