Google: “Microsoft Bing triseaza si ne copiaza”

de Laurentiu Crisu | 2 februarie 2011

 

Daca aveati chef sa vedeti doua nume sonore in ringul de box, ei bine, iata ca dorinta vi s-a implinit. Google a dat prima lovitura lui Microsoft. Asteptam acum sa vedem revansa.

Intr-o acuzatie fara precedent, gigantul internetului Google sustine sus si tare ca motorul de cautare Microsoft Bing “triseaza” si “copiaza” rezultatele cautarii de la Google.

“Nici in cele mai ireale vise nu mi-as fi imaginat una ca asta: ca Bing sa triseze, sa copieze rezultatele Google,” a declarat Amit Singhal, inginer Google, intr-o postare pe Twitter.

Controversata acuzatie a fost facuta dupa ce Google a executat o serie de operatiuni care au demonstrat ca Bing copiaza algoritmul motorului sau de cautare.

Inginerii din Mountain View i-au prins cu mata-n sac pe cei de la Microsoft in clipa in care au pus la cale o operatiune capcana. Au creat cuvinte noi, lipsite de sens – gen “hiybbprqag” - carora le-au atribuit rezultate care nu aveau nicio relevanta. Au monitorizat Bing si au observat ca la numai cateva zile motorul de cautare Microsoft oferea la cautarea dupa cuvintele nou create aceleasi rezultate ca si motorul de cautare Google.

Microsoft neaga, evident, acuzatiile, reprosandu-i gigantului internetului ca s-a angajat intr-o adevarata “cascadorie demna de romanele cu spioni” pentru a dovedi intr-o maniera incorecta ca Bing foloseste rezultatele Google.

"Abia asteptam sa concuram cu algorimi de cautare autentici, de la Bing si de la altii, algoritmi construiti pe inovatie, si nu cu rezultate de cautare reciclate, copiate de la un competitor", a raspuns Jake Hubert, reprezentant Google, afirmatiilor Microsoft.

Nu stim cine a jucat mai murdar in toata povestea asta. Google care a pus la cale o astfel de operatiune, sau Microsoft, care a trisat in stil mare?

Sursa 

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer