Google Chrome, tratat ca malware de Microsoft

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 12 octombrie 2011

Security Essentials, in eforturile sale pline de zel spre a proteja utilizatorii de Windows, a confundat Google Chrome cu un malware, stergandu-i fisierul exe corespunzator.

Fenomenul a afectat computerele a mii de utilizatori din intreaga lume, provocand in mod eronat eliminarea aplicatiei, ca si cum ar fi fost identificat un virus.


Specialistii Google au reactionat insa cu promptitudine, nu doar semnaland problema, ci oferind rapid si o solutie menita sa ofere deplina libertate de utilizarea a versiunii Chrome: trei pasi in reinstalarea acestuia, descrisi pe blogul oficial al grupului.

Astfel, celor care s-au confruntat cu aceasta problema li se recomanda sa actualizeze baza de date apartinand instrumentului Security Essentials. Trebuie sa lanseze aplicatia si sa efectueze un simplu click pe optiunea “Update”, descarcand astfel ultimile informatii disponibile cu privire la amenintarile software.La finalul acestei prime operatiuni, se dezinstaleaza Google Chrome – acesta fiind ce-l de-al doilea pas recomandat. Odata realizata dezinstalarea, se procedeaza la o noua descarcare a pachetelor oficiale disponibile pe site-ul www.google.com/chrome, in vederea reinstalarii fara probleme.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer