Geolocalizarea conflictelor se face pe CrowdVoice.org

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 26 august 2011

Noul site Crowdvoice.org, creat de un grup de tineri voluntari de la Mid East Youth, care si-au propus sa geolocalizeze conflictele inregistrate pe toate meridianele lumii, pare sa se bucure de un real succes.


In contextul numeroaselor tulburari sociale care au loc in ultima perioada, Crowd voice invita utilizatorii la semnalarea de evenimente conflictuale si „zone fierbinti”, care sunt ulterior pozitionate pe o harta interactiva.


Oricine are posibilitatea de a comenta stirile, imaginile si continuturile video postate – aceasta fiind unica posibilitate de a stabili masura in care informatiile sunt ancorate in realitate si reflecta situatia de pe teren.


Ca mai toate site-urile ce nu beneficiaza de o echipa specializata, dedicata verificarii directe a informatiilor, Crowd voice prezinta dezavantajul unei credibilitati discutabile, dar acest lucru nu l-a impiedicat sa fie nominalizat la premiul pentru inovatie in domeniu jurnalistic, acordat de Google.


O astfel de colectare a marturiilor celor ce participa direct sau este martor la evenimente tensionate  lipsea de pe internet, astfel incat prezenta unei matrici bogate in articole si rapoarte ale organismelor internationale  asupra fenomenelor de protest la scara mondiala este mai mult decat binevenita.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google