Forumul dezvoltatorilor Nokia, spart de hackeri

de Radu Eftimie | 29 august 2011

O retea online a comunitatii de dezvoltatori pentru aplicatiile folosite pe telefoanele Nokia a fost sparta in cursul acestei zile de hackeri. Nokia, care a si descoperit problema, a postat pe site-ul oficial al companiei un anunt prin care avertizeaza ca este posibil ca membrilor retelei respective sa li se fi furat informatii personale, precum date de nastere si baza de date cu adrese de email, scrie BBC.

Forumul dezvoltatorilor Nokia a fost temporar inchis pentru a se investiga si remedia bresele de securitate care au facut posibil atacul.

 

Forumul dezvoltatorilor Nokia, spart de hackeri

 

Nokia nu este prima companie care are probleme cu atacurile hackerilor. Sony a avut mult mai multa bataie de cap la inceputul anului, cand reteaua Sony PlayStation a fost pusa la pamant de hackeri pentru sase saptamani si cand conturile a 77 de milioane de utilizatori ai retelei au fost compromise

Sony declara, dupa incident, ca initiatorul atacului este grupul de hackeri Anonymous, insa acest lucru nu a fost dovedit. De asemenea, tot in acest an, victime ale atacurilor cibernetice au fost si alte nume grele din industria de divertisment precum Fox si Sony Pictures.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google