Firefox 4: Cinci milioane de download-uri in prima zi

de Bianca Dinu | 23 martie 2011

 

Daca spunem ca Firefox 4 a pornit cu dreptul ar fi prea putin. Noua versiune a browser-ului Mozilla a avut parte de un start incendiar, ajungand la peste cinci milioane de de descarcari in nici 24 de ore de la lansare oficiala, iar numarul creste vazand cu ochii. 

Mozilla a postat pe site-ul sau chiar si un calculator interesant de vazut, care arata download-urile in timp real.

In fata acestor cifre, cele 2.4 milioane de download-uri inregistrate de Internet Explorer 9 palesc de-a dreptul.

Lansarea de marti a marcat sfarsitul unui proiect care a fost dezvoltat timp de un an si care a demarat odata cu lansarea primei editii “Alpha” a browser-ului in februarie 2010. 

Firefox 4 a fost programat initial pentru lansare in luna noiembrie a anului trecut, insa bug-urile si alte delay-uri i-au fortat pe cei de la Mozilla sa il amane pentru luna martie a acestui an.

Firefox 4.0 reprezinta un upgrade major pentru browser-ul open-source, integrand un numar mare de functii noi si imbunatatiri.

Interfata user a fost complet restructurata si eficientizata, bara de meniu fiind condensata intr-un singur buton. Engine-ul JavaScript a fost revizuit pentru a spori performanta. Managerul de add-on-uri a fost upgradat la o interfata full-page.

Managementul tab-urilor a fost, de asemenea, imbunatatit. Utilizatorii pot organiza seturi de tab-uri in diferite grupuri, cu ajutorul functiei Panorama. Pot adauga tab-uri permanente in topul browser-ului, pentru acele pagini si aplicatii pe care le tin in permanenta deschise.

Download Mozilla Firefox 4.

Sursa  

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google