Facebook si eBay pun bazele economiei viitorului, prin conceptul "Social Commerce"

de Radu Eftimie | 13 octombrie 2011

Cea mai mare retea de socializare online din lume, Facebook si retailerul online eBay au demarat un parteneriat pentru dezvoltarea comertului social (Social Commerce).

Cei doi giganti cred ca in urmatorii trei ani, conceptul va schimba radical modul in care oamenii fac shopping, dar si felul in care platesc pentru produsele achizitionate, scrie Techcrunch.

"Vom vedea, in urmatorii trei ani, mai multe schimbari legate de modul in care oamenii fac cumparaturi pe internet si felul in care achita produsele decat am vazut in ultimii 15 ani", a declarat John Donahoe, CEO al eBay, la conferinta dezvoltatorilor retailerului online.

De altfel, eBay a prezentat astazi platforma X.commerce, dezvoltata de retailer impreuna cu PayPal, Magento si GSI.

Facebook si eBay propun conceptul Social Commerce

Parteneriatul dintre eBay si Facebook se traduce prin acordarea unui rol mai important dezvoltatorilor de aplicatii third-party in evolutia X.commerce, prin construirea unor pachete software dedicate segmentului (aplicatii de vanzare, cumparare si impartasire de continut).

Parteneriatul ar trebui sa dea un impuls unei solutii deja existente pe Facebook si care permite utilizatorilor sa cumpere produse de pe paginile companiilor in timp ce navigheaza si socializeaza in retea.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google