Facebook si-a dublat veniturile

de Radu Eftimie | 8 septembrie 2011

Facebook a reusit sa-si dubleze veniturile in primul semetru al acestui an, fata de perioada similara din 2010, ajungand la 1,6 miliarde dolari, scrie Huffington Post.

Pe langa veniturile castigate din publicitate, cea mai mare retea de socializare din lume a inregistrat un profit de 500 de milioane de dolari, potrivit unei surse care a dorit sa-si pastreze anonimatul, in conditiile in care Facebook nu obisnuieste sa-si faca publice rezultatele financiare (nefiind listata la bursa).

Rezultatele financiare dau acum un sens evaluarii la 80 de miliarde de dolari a Facebook. Analistii se astepta ca Facebook sa se listeze la bursa in 2012.

Cu peste 750 de milioane de utilizatori, reteaua a devenit una dintre cele mai vizitate locuri de pe internet. Iar daca pentru Facebook vizitatorii sunt utilizatori ai retelei, pentru advertiseri ei sunt potentiali consumatori ai diferitelor bunuri si servicii, de unde si apetitul mare al industriei de publicitate pentru colaborarea cu reteaua de socializare.

Pe piata de profil, competitia devine din ce in ce mai acerba, gigantul Google lansand un serviciu rival care a atras nu mai putin de 10 milioane de utilizatori intr-o singura saptamana.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google