Facebook a trisat la numarul de utilizatori

de Cristina Enescu | 10 august 2010

Cu aproape o luna in urma Facebook anunta ca a depasit pragul de 500 de milioane de utilizatori, adica 8% din populatia lumi.

“Incepand din aceasta dimineata, 500 de milioane de oameni din toata lumea sunt utilizatori activi ai Facebook. (…) Urmatoarea borna, care probabil va fi de 750 de milioane de utilizatori, nu este departe”, declara Mark Zuckerberg la sfarsitul lunii iulie.

“Cei 500 de milioane de utilizatori sunt membri activi, adica au fost conectati si au realizat cel putin o operatiune in contul lor in decurs de o luna de zile”, spun cei de la Facebook, fara a putea preciza cati corespondenti fizici sunt in spatele celor 500 de milioane de membri.

Mai exact, cifrele furnizate de companie nu tin cont de faptul ca exista persoane care au mai multe conturi de utilizator. In plus, Facebook inregistreaza separat adresele IP de pe care se logheaza un utilizator.

De exemplu, in Paris, numarul utilizatorilor Facebook depaseste numarul intregii populatii a orasului.

Mai exact, numarul de utilizatori din capitala franceza, este conform datelor Facebook de 4.5 milioane, in timp ce potrivit statisticilor oficiale, numarul de locuitori ai Parisului este de doar 2.2 milioane de oameni.

Un fenomen similar are loc si in Ile-de- France. In acesta zona cifrele oferite de Facebook includ un numar de 10.7 milioane de utilizatori, adica 92% din populatia totala a regiunii, care include si batrani si copii foarte mici.

Reprezentantii retelei sociale admit totusi ca ar putea exista erori in datele companiei, intrucat se bazeaza pe informatiile de profil ale utilizatorilor.

Facebook incearca sa profite de pe urma numarului de utilizatori in crestere si incearca mereu sa faca anunturi surprinzatoare cu privire la datele sale de audienta pentru a atrage cat mai multa publicitate online.

Sursa: In Rumor

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer