Facebook a lansat serviciul de video chat, in parteneriat cu Skype

de Cristina Enescu | 7 iulie 2011

Iata ca speculatiile s-au adeverit: Facebook s-a aliat cu Skype pentru a lansa video chat-ul pe reteaua sociala care numara in prezent 750 de milioane de utilizatori.

Anuntul a fost facut de Mark Zuckerberg, fondatorul si CEO-ul Facebook, in cadrul unui eveniment de presa care a avut loc la Palo Alto, sediul central al companiei.

Facebook a introdus pe site un nou buton “call”, care activeaza noul serviciu in clipa in care user-ul il acceseaza, relateaza The Telegraph.

Experienta apelurilor video de pe reteaua sociala este similara celei de pe Skype.

Potrivit lui Tony Bates, CEO-ul Skype, cele doua companii au colaborat la noul feature timp de sase luni.

Pentru moment, apelurile video sunt de unu la unu, o bila neagra pentru Facebook, daca ne raportam la feature-ul Hangouts de pe Google+, care permite apelurile video intr-un grup de pana la 10 oameni.

In cadrul aceluiasi eveniment, Zuckerberg a anuntat ca site-ul a depasit pragul de 750 de milioane de utilizatori, adica unul din noua oameni are cont activ pe Facebook.

Cu toate acestea, CEO-ul a declarat ca numarul de utilizatori nu mai reprezinta cea mai importanta masuratoare. Pentru reteaua sociala a devenit mai relevanta cantitatea de informatie pe care un utilizator o partajeaza zilnic, cantitatea care s-a dublat in ultimul an.

Zuckerberg a dezvaluit de asemenea un nou feature care permite chat-ul in grup. Mai mult de jumatate din cei 750 de milioane de utilizatori si-au creat “grupuri” de prieteni. Odata cu noua lansare, oamenii pot folosi instant messenger-ul pentru a vorbi cu mai multi prieteni in acelasi timp.

In plus, compania a redesenat instrumentul de chat – adaugand un sidebar mai mare, pentru ca userii sa vada mai usor cine este online.

Video chat-ul este disponibil pentru cei 750 de milioane de utilizatori incepand de ieri. Pentru moment, feature-ul nu functioneaza pe platformele mobile.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google