Facebook/Shagbook, un cuplu imposibil

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 22 august 2011

Site-ul de dating pentru adulti Shagbook si-a atras, mai mult sau mai putin intentionat, vadita dezaprobare din partea popularului site de socializare Facebook. Dupa cum este evident din pronuntarea celor doua site-uri, Facebook acuza asemanarea intentionata a sonoritatii numelor, potrivit webnews.it.

Compania lui Mark Zuckerberg a depus o plangere oficiala, solicitand despagubiri substantiale pentru utilizarea unui nume care trimite la propria marca. Facebook a acuzat site-ul de dating de o speculatie premeditata in acest sens, menita sa atraga cat mai multi utilizatori indusi in eroare de aceasta asemanare.

Initiativa Facebook nu este ceva nou, avocatii lui Zuckerberg avand deja la activ o serie de procese in curs cu diverse companii web care contin in propria titulatura cuvintele „face” sau „book”.


Shagbook, reprezentat legal la randul sau de proprietarul Ventures SNRG, neaga cu vehementa acuzatiile. In apararea lor, patronii Shagbook spun ca termenul „Facebook” nu este nici pe departe distinctiv, iar libera concurenta permite utilizarea oricarei combinatii de cuvinte pentru propria titulatura, fie ca seamana sau nu cu cele ce intra in componenta numelui unei alte companii.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google