Ericsson: Nu file sharing-ul este problema

de Cristina Enescu | 1 iulie 2011

Marile corporatii si guvernele sustin ca file sharing-ul ilegal reprezinta o amenintare economica majora. Dar gigantul de telecomunicatii Ericsson are o cu totul alta viziune.

Reprezentantii companiei sustin ca nu file sharing-ul ilegal sta la baza problemelor de copyright. Potrivit Ericsson, piraterie este generata de modelul de afaceri depasit, pe care il practica companiile care detin drepturile de autor, informeaza TG Daily.

Iata cateva dintre declaratiile Ericsson, care vor infuria cu siguranta marile case de productie:

“Actualele restrictii au fortat consumatorii europeni intr-un exil digital. Cautarea unei modalitati adecvate de a accesa legal continut digital si imposibilitatea de a satisface aceasta dorinta printr-o alternativa digitala legala poate conduce catre file sharing ilegal.(…) Providerii de Internet sunt obligati sa actioneze asemeni unor agenti de securitate digitali, in numele celor care detin drepturile de autor, prin urmarirea si filtrarea schimbului de informatii intre consumatori".
   
Aceste masuri stricte altereaza si mai mult posibilitatea unor alternative digitale legale si amintesc de vechile regiumuri comuniste din Europa, pe care societatea contemporana le-a respins cu desavarsire.”

Afirmatiile au fost facute de Rene Summer, intermediarul Ericsson intre companie, guverne si industrie.

Iata cel mai important citat a declaratiei lui Summer.

“File sharing-ul este mai degraba simptomul unei probleme, nu problema in sine. Problema consta de fapt in lipsa de disponibilitate a continutului digital legal, accesibil si la un pret competitiv. “  
 
Desi ne indoim ca declaratiile vor starni o revolutie, Ericsson merita laudat pentru ca a avut curajul sa recunoasca faptul ca sustenabilitatea industriei de care depinde este strans legata de alegerea consumatorilor.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google