Egiptul este offline! Accesul la internet a fost blocat in toata tara

de Silviu Anton | 28 ianuarie 2011

 

Egiptul este oficial pus in modul offline, dupa ce guvernul a intrerupt aproape toate conexiunile la Internet, pe parcursul noptii trecute.

Daca in Tunisia sau Iran am vazut, saptamanile trecute, cum guvernele au blocat Twitter si Facebook, autoritatile egiptene au mers mult mai departe, toti providerii de Internet din tara fiind offline.

Miscarea de protest a inceput marti, iar cea mai mare demonstratie impotriva guvernului condus de presedintele Hosni Mubarak urma sa aiba loc azi – “Vinerea Furiei”, dupa cum a fost denumita manifestatia.

Cei patru furnizori principali de Internet din Egipt - Link Egypt, Vodafone Raya, Telecom Egypt si Etisalat Misr – au devenit ne-operationali la miezul noptii, ora locala.

Un singur ISP, Noor, pare sa functioneze normal – cel mai probabil fiindca asigura traficul pentru bursa de valori egipteana. Noor este, de asemenea, furnizorul folosit de un numar mare de multinationale, printre care ExxonMobil, Coca-Cola sau Nestle.

“Fiecare provider egiptean, fiecare business, banca, internet café, site, scoala, ambasada si oficiu guvernamental care se bazau pe cei patru provideri principali pentru conexiunea la internet, nu mai pot comunica acum cu restul lumii,” a declarat James Cowie, de la firma de analiza Renesys.

Aproximativ 88% din internetul egiptean este, in acest moment, offline. Prin aceasta miscare, guvernul Egitului incearca sa opreasca manifestatiile care isi au locul de pornire pe internet. Twitter, de exemplu, a fost zilele trecute “locul de intalnire” pentru unii manifestanti care au anuntat, prin intermediul retelei de socializare, locatia si ora urmatoarei demonstratii publice.

Situatia se anunta a fi cu atat mai ingrijoratoare, in conditiile in care autoritatile par a fi blocat si televiziunile si posturile de radio.

Sursa

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google